Forsiden   Rom 2000

 

 

Links

Programmer

Logbog

Lørdag

Søndag

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Hjemrejse

Advarsel

Teknik

 

Besøgstæller

ROM 2000                

 

2 hf'rnes studietur går i år til Rom, på disse sider kan du :

  • Se programmerne for de enkelte klasser
  • Foretage en virtuel rejse til Rom.
  • Sende en hilsen i vores gæstebog/logbog.
  • Sende en email til os

Klasserne vil på skift sende rapporter og billeder hjem, så familie og venner kan følge med i aktiviteterne. Det er første gang vi prøver det, så vi er alle spændte på om det lykkes at lave en online reportage fra Rom 

Redaktionsgruppen

Vi skal selvfølgelig se resten af skabelseshistorien i det Sixtinske Kapel

Denne side er blevet rettet efter hjemkomsten, men ellers står siderne som de blev lavet undervejs. Dog har hjemrejse siden  fået tilføjet hjemkomst tidspunkt.
Tekniksiden er skrevet efter hjemkomsten.
Chresten Dyhre.

Omtale af projektet i Ekstra Posten den 11. oktober:

Th. Lang HF inviterer

hele byen med til Rom

================

120 HF-elever på studietur lægger i denne uge hver dag billeder og tekster ind på internet, så familie og andre interesserede kan læse med i "dagbogen" ved at gå ind på www.thlang-hf.dk/rom

Hvorfor være koblet af, når man kan være online? Den tid er forbi, hvor man skal vente længe på en rapport, der desuden kun kommer ud til en snæver kreds. Nu kan vi alle følge med i, hvad der sker her og nu - i hvert fald når alle fem klasser med andet års elever på Th. Langs HF-kursus i Silkeborg tager på studietur.

Netop nu er eleverne i Rom, og selv om det handler om historie og fortid, når der ses på bygningsværker mv., er det i høj grad nutidens og fremtidens værktøj, der er taget med til brug, når der skal rapporteres hjem.

- Vi har medbragt et digitalt kamera, en bærbar computer til at sende på, samt en computer til at skrive på. Og klasserne skriver hver dag tekster og lægger fotos ind på skift, så man kan følge med i turens oplevelser, siger lektor Chresten Dyhre, Th. Langs HF-kursus.

- Det er en form for stemningsbilleder fra Rom, vi på den måde sender hjem. For os er det en ny og spændende måde at bruge den ny teknologi på. Eleverne skal være hurtigere til at rapportere, og det bliver i en anden form, mere her-og-nu præget. Samtidig skal der naturligvis ske en bearbejdning af indtryk og viden, når vi kommer hjem igen.

Send en mail

---------------

Familie, venner og andre interesserede, der går ind på hjemmesiden, kan ikke kun få dagsaktuelle fotos og tekster, de kan også selv sende en hilsen i form af e-mail, eller de kan skrive en besked i den elektroniske logbog.

- Desuden har vi lagt hele programmet ind for hver enkelt klasse, og der er links, så man kan gå ind og læse mere om de historiske og kulturelle seværdigheder, eleverne skal se. Med disse links kan den enkelte selv tage en virtuel rejse til Rom, siger Chresten Dyhre

HF-eleverne på Th. Lang har gennem undervisningen forberedt sig i månederne op til afrejsen. Elever og lærere er kørt til Rom i to dobbeltdækker busser, og de bor på to centralt beliggende hoteller.

Eleverne besøger blandt andet Forum Romanum, Peterskirken og andre spændende kirker, Colleseum og meget mere. Hver klasse har sit eget program, men i går, tirsdag, var fælles dag for hele holdet. Da gik turen nemlig til Pompeii.

Men alt det kan man som nævnt se nærmere på ved at gå ind på www.thlang-hf.dk/rom. Både for at følge holdet og for at blive klogere på Rom.

Hf-erne og deres lærere er tilbage i Silkeborg fredag aften.

 

til toppen

29-03-2004